Tryckmetoder

Trycket ska framhäva just er profil på rätt sätt, men metoderna är många, fler än de vanligaste vi redovisar här.
Om du har frågor kring tryck eller tvätt, tveka då inte att kontakta oss.

Screentryck

Tryckmetoden innebär att man trycker direkt på plaggen. Bygger på att färg, med hjälp av en rakel, pressas genom en tunn silkes-, eller polyesterväv som är fastspänd i en ram. Schabloner täcker de partier av väven som inte ska släppa igenom färg till papperet under ramen.

Transfertryck

Ett transfertryck värmer man fast på textilen. Det är som en tunn plastfilm eller en dekal.
Transfertrycket ger många möjligheter vid tex flerfärgstryck. Dessutom kan man trycka upp fler märken att ha på lager då det är dags för nästa beställning.

Tampontryck

Används vid tryck på plast, trä och metall, glatt mindre ytor helt enkelt. Mindre profilprodukter såsom pennor, golfbollar, isskrapor och andra giveaways är något som kan tryckas med tampontryck.

Keramik- och glastryck

Ungefär samma metod som screentryck. Keramiken och glaset behöver dock härdas i ugn för att bli beständigt mot hand och maskindisk. Metoden begränsar också valet av färger.

Direktbrodyr

Motivet broderas eller sys in i plagget. För enklare motiv såsom en vanlig text behövs färre stygn, och kan ibland vara en mer prisvärd metod för de plagg som är svåra att trycka på. Vid svårare motiv och flera färger ökar antalet stygn. Brodyr är att rekommendera för vissa jackor, handdukar, vissa skjortor och stickade plagg. Att använda brodyr ger plaggen en exklusiv touch.

Broderade märken

Här broderar man ett märke istället för in i plagget. Användbart när er logotype ska fästas på olika plagg i liten skala. Märket kan sys eller värmas fast. Ett tips är att brodera upp många märken för att användas vid fler tillfällen.

Tvättråd

  • En grundregel är att låta plaggen vila någon/några dagar innan ni packar upp dem.

  • Tvätta ej nylevererade plagg inom en vecka. Låt trycket dra in i plagget.

  • Tvätta alltid i högst 40 grader, om ni tvättar i högre temperaturer kan trycket spricka.

  • Torktumla aldrig tryckta plagg!

  • Använd aldrig strykjärn mot trycket.